Asbest

Het is goed om bekend te zijn met regelingen voor het verwijderen van asbest als je van plan bent om zonnepanelen te kopen. Vroeger was er de regeling Asbest Eraf Zonnepanelen Erop, welke vooral voor boerenschuren gebruikt werd.

Eigenlijk zou de regeling eerder aflopen, maar de meeste provincies hadden besloten om de regeling door te laten lopen. Dit kan tot het geld op is in het potje voor deze subsidie. Van een dak wat slecht is voor de gezondheid van de mensen wordt het veranderd naar een dak wat duurzame energie oplevert. Een geweldig initiatief waarbij we blij zijn dat het wordt voortgezet.

Heb jij nog asbest op het dak?

Natuurlijk kun je ook besluiten om zonder gebruik te maken van een subsidie regeling (er worden wel eisen aan gesteld natuurlijk) met een wat kleiner dak hetzelfde te doen. Als je weet dat je asbest in je dak hebt dan kun je ervoor kiezen om een bedrijf dit te laten verwijderen. Vervolgens zal een ander bedrijf er zonnepanelen op kunnen plaatsen.

Wanneer er asbest in je woning voorkomt is het belangrijk om het asbest te verwijderen. Kies ervoor om het asbest op de juiste manier weg te halen. De risico’s zijn namelijk erg groot. Het is belangrijk om te weten dat het vooral de stofdeeltjes schadelijk zijn. Ze gaan in de longen zitten en groeien hier uit tot schadelijke gezwellen in je lichaam.

Wat kost een professional?

Het is goed om niet uit te sluiten om het asbest door een professional te laten verwijderen. Het is belangrijk en goed om te kijken wat de kosten zijn. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven is het mogelijk om te zien wat je moet investeren om het te laten verwijderen. Kijk naar de mogelijkheden en de tarieven op asbest verwijderen kosten en vergelijk het met de kosten welke je zou maken om het zelf te doen. Weet dan ook dat je geen garanties krijgt (wanneer je het zelf doet) en alles zelf moet bedenken en uitvinden. Een professional is er iedere dag mee bezig en zal precies weten wat er moet gebeuren en ook wanneer.

Bron: www.asbest-subsidies.nl