Zon tegenhouden met rolluiken

Ramen zijn over het algemeen met één hand te openen en dit kan volledig naar buiten toe gedaan worden, zodat er geen belemmering is van ruimte of uitzicht. Daarnaast kun je bij diverse leveranciers ook terecht voor dakuitgangen, vensters voor rookafvoer en dakopstanden voor platte daken. Ook voor luxueuze versies van volautomatische dakramen met rolluiken of zonwering heeft de specialist een ruim assortiment in de aanbieding. Hoe kun je het beste de zon tegenhouden in huis (op zolder)? Dat lees je hierna.

Omdat een dakraam met een helling staat, kun je er niet zomaar standaard rolgordijnen of jaloezieën voor hangen. Daarom is het belangrijk dat je zonwering, zoals een rolluik, kiest die speciaal voor dakramen is gemaakt. Deze zonwering kan vaak al samen met het raam worden aangeschaft en zit er dan in verwerkt. Soms kunnen deze volautomatisch worden bediend en sluiten perfect aan op de afmetingen van het raam. Koop je de zonwering liever apart, dan kan dit ook en te koop bij de bekende doe-het-zelf zaken. De installatie is makkelijk en wordt vaak via een simpel clicksysteem gedaan.

De kosten van zonwering

De prijs die je betaalt voor zonwering voor dakramen is niet hoger dan dat voor andere ramen. Je kunt het zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Een klein simpel rolgordijn kun je al krijgen voor €10 en kies je voor een verduisterende versie dan beginnen de prijzen rond €15. Daarnaast kun je kiezen uit jaloezieën, vouwgordijnen, plisségordijnen of lamellen. Voor grotere afmetingen betaal je meer en ook per soort zonwering verschillen de prijzen. De prijzen van rolluiken beginnen bij slechts €65 euro per m2 en kun je veel modellen online kopen. Bekijk hier meer over de kostprijs van rolluiken.

Het belang van zonwering

Op zolders moet het belang van zonwering voor een dakraam niet worden onderschat. Omdat het raam in het dak zit zal hier veel zonlicht in vallen wat de kamer erg warm kan maken. En het extra licht dat binnenkomt is natuurlijk geweldig, maar niet als je wilt slapen of met hoofdpijn naar bed bent gegaan. Denk bij het plaatsen van je nieuwe dakraam dus altijd ook aan de zonwering. Bekijk hier meer over rolluiken: www.rolluik-info.nl.